Pavel Filip: PDM nu va susține un candidat care are suportul lui Șor

  • 18 Martie 2021 14:25
Pavel Filip: PDM nu va susține un candidat care are suportul lui Șor

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că astăzi țara are nevoie de un guvern funcțional, care să gestioneze criza pandemică. Potrivit lui, PDM nu va susține un candidat care are suportul lui Șor. Însă, fracțiunea urmează să aibă discuții cu candidatul desemnat prin decret prezidențial, pentru a vedea care este intenția adevărată – are program de guvernare sau va veni să solicite zero voturi în Parlament, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, democratul a declarat că țara are nevoie de un guvern funcțional, fără de care se va descurca extrem de greu. Un guvern funcțional poate veni cu rectificarea bugetului, poate debloca finanțarea externă etc.

„Alegerile parlamentare anticipate oricum vor fi în toamnă. Faptul că au pornit-o acum, cel mai probabil, pe consumarea celei de-a doua tentative (de învestire a Guvernului, n.r.), pentru a putea dizolva Parlamentul, o să auziți ulterior că nu putem face acum alegerile, că nu putem merge în campanie ca să molipsim oamenii și oricum ne vom duce spre toamnă. Și atunci, dacă ar fi să comparăm cu propunerea PDM, o să vedeți că este o diferență. De fapt, noi am spus ca alegerile anticipate tot spre toamnă să fie, doar că în situația noastă avem un guvern funcțional, care trece la gestionarea crizei pandemice”, declarat Pavel Filip.

După negocierile cu fracțiunile parlamentare, președintele Maia Sandu a anunțat, pe 16 martie, că a luat act de decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura de la funcția de prim-ministru. Având în vedere că nu există acum un candidat care să fie susținut de o majoritate formalizată, a decis să-l înainteze pe Igor Grosu la funcția de premier. A doua zi, Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea Constituțională decretul prezidențial de desemnare, iar astăzi, 18 martie, în plenul Parlamentului a anunțat crearea unei majorități parlamentare, care îl desemnează la funcția de premier pe actualul ambasador în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău