Pavel Filip participă la reuniunea șefilor de guverne din CSI

  • 06 Iunie 2016 10:48
Pavel Filip participă la reuniunea șefilor de guverne din CSI

Premierul Pavel Filip participă în perioada 6-7 iunie la reuniunea șefilor de guverne din CSI.

În cadrul summit-ului, care are loc la Bișkek, în Kârgâzstan, urmează a fi abordat un spectru larg de subiecte privind consolidarea cooperării bilaterale și multilaterale dintre statele membre ale comunității în mai multe domenii, transmite IPN.

De asemenea, va fi discutată consolidarea cooperării în domeniul politic, cel comercial-economic, agricol, al sănătății, educației, transportului, antreprenorialului, precum și cel al cercetării și inovației, precizează un comunicat de presă al Guvernului.

La eveniment vor fi prezenți premierii din Federația Rusă, Belarus, Kazahstan, Tadjikistan, precum și vicepremierii din Azerbaidjan, Armenia, Turkmenistan, Uzbekistan, ambasadorul Ucrainei și președintele Comitetul Executiv al CSI, Serghei Lebedev.

Pavel Filip va avea, la Bișkek, întrevederi bilaterale cu omologii săi din statele CSI. La fel, premierul se va întâlni cu președintele Republicii Kârgâzstan și va participa la ședințele Consiliului șefilor de guverne în format restrâns și extins, care vor fi urmate de semnarea documentelor de cooperare sectorială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău