Pavel Filip: Nu avem de gând să facem coaliții în Parlament

  • 20 Noiembrie 2019 08:40
Pavel Filip: Nu avem de gând să facem coaliții în Parlament

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că formațiunea nu planifică să facă coaliții în actualul Parlament. Liderul PDM spune că partidul este preocupat acum de reformele interne și atât timp cât actualul Guvern va livra rezultate, democrații îl vor susține. Declarația a fost făcută la postul public Moldova 1, transmite IPN.

„Nu avem de gând să facem coaliții în legislativ. Partidul Democrat este preocupat acum de reformele interne. Noi avem agenda noastră proprie și am declarat din start acest lucru, de aceea, noi nu judecăm după culoarea unui Guvern sau altul, cu atât mai mult cu cât actualul executiv este unul tehnic și atât timp cât va livra rezultate pentru cetățeni, noi îi vom acorda suportul”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

De asemenea, liderul PDM susține că este sigur că Guvernul Chicu va face față provocărilor. „Noi am votat acest Guvern pentru că au fost luate în considerare și condițiile noastre. În primul rând, revenirea la proiectele sociale care au fost pornite de noi și stopate de către Guvernul Maiei Sandu, continuarea aplicării Acordului de Asociere cu UE, Acordului de Liber Schimb și dezvoltarea relațiilor strategice cu vecinii noștri, România și Ucraina”, a declarat Pavel Filip. Potrivit lui, urmează să fie propuse și alte proiecte care vor face parte din blocul social.

În opinia lui Pavel Filip, actualul Guvern va reuși să aibă un dialog bun cu instituțiile financiare internaționale. Potrivit lui, asistența străină nu este acordată unor persoane aparte, ci statului Republica Moldov. De aceea, acordarea finanțării din străinătate va continua.

Totodată, Pavel Filip a menționat că acțiunile Guvernului condus de Maia Sandu în ceea ce privește asumarea de răspundere pentru modificarea Legii Procuraturii sunt departe de statul de drept. Potrivit lui, PDM consideră că în acest caz nu a fost respectată Constituția. „Avem lege, ea nu a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională și trebuie pusă în aplicare. Dacă va fi modificată, aceasta înseamnă că pentru următorul ciclu va fi pusă în aplicare”, susține politicianul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău