Pavel Filip: Memorandumul pe care îl va semna Igor Dodon va fi un document nul

  • 03 Aprilie 2017 12:02
Pavel Filip: Memorandumul pe care îl va semna Igor Dodon va fi un document nul

Memorandumul de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică pe care îl va semna Igor Dodon va fi un document nul, fără valoare juridică, deoarece șeful statului nu are deplinele puteri pentru acest tratat, susține premierul Pavel Filip.

Șeful Cabinetului de Miniștri a declarat în cadrul unui briefing ținut la sediul PDM că Igor Dodon nu poate semna în numele R. Moldova un document care nu are avizul Ministerului de Externe, nu respectă cerințele legale și nu va produce efecte juridice dacă nu este ratificat de Parlament.

Astfel, Igor Dodon continuă războiul personal împotriva Acordului de Asociere, împotriva a tot ce reprezintă spațiul euro-atlantic, România, UE, NATO, iar semnarea Memorandumului nu este altceva decât o campanie de promovare a propriei imagini, a mai declarat Pavel Filip.

Amintim că Președinția R. Moldova organizează astăzi un forum internațional la care Igor Dodon intenționează să semneze un Memorandum de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică dominată de Moscova și din care, alături de Rusia, mai fac parte Belarus, Armenia, Kazahstan și Kârgâzstan.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău