Pavel Filip: În prima jumătate a anului 2020 PDM va fi resetat

  • 17 Decembrie 2019 08:25
Pavel Filip: În prima jumătate a anului 2020 PDM va fi resetat

În prima jumătate a anului 2020, Partidul Democrat va fi resetat, așa cum anunță încă din vara anului curent noua conducere a formațiunii. Declarația aparține președintelui PDM, Pavel Filip. Potrivit lui, formațiunea a pregătit un proiect al acestui proces de resetare și după sărbătorile de iarnă urmează să fie examinat cu reprezentanții organizațiilor teritoriale ale formațiunii, transmite IPN.

„Eu nu vreau să examinez unele elemente aparte, vreau să examinez unele poziții fundamentale ale partidului, iar ulterior, cine va rezista pe acest fundament, acela se va regăsi în PDM, cine nu – va pleca”, a afirmat liderul PDM în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

Pavel Filip spune că partidul trece printr-o perioadă dificilă după ce s-a aflat la guvernare, într-o formă sau alta și acest lucru nu putea să nu se răsfrângă asupra formațiunii în general și asupra fracțiunii PDM. Totodată, liderul democraților a dezmințit informațiile apărute în spațiul public că în cadrul formațiunii ar exista o anumită divizare. „Eu sper că fracțiunea se va păstra în componență deplină până la următoarele alegeri parlamentare”, a continuat Pavel Filip.

Totodată, Pavel Filip spune că nu observă ca fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc să exercite vreo influență în interiorul partidului. „Deciziile le luăm noi. Deciziile sunt luate acum în mod democratic. Există foarte multe discuții în interiorul partidului, în interiorul fracțiunii, de aceea, cei care cred că cineva exercită influență asupra partidului din exterior se înșală”, a afirmat politicianul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău