Pavel Filip: Fiecare politician care se află în Parlament trage jăratec la turta lui

  • 10 Iulie 2020 08:15
Pavel Filip: Fiecare politician care se află în Parlament trage jăratec la turta lui

„Eu înțeleg spre ce tinde fiecare politician care se află în Parlamentul Republicii Moldova: trage jăratec la turta lui. Mai puțin se gândește care va fi impactul acestor proiecte și ce vor avea de câștigat sau nu cetățenii. Se gândește la raiting-ul său politic, se gândește la raiting-ul formațiunii politice și ce ar trebui să mai facă pentru a se alimenta politic”. Declarația aparține liderului PDM Pavel Filip și a fost făcută în contextul evenimentelor ce țin de asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, notează IPN.

În opinia lui Pavel Filip, opoziția parlamentară „visa” ca blocajul din legislativ cu privire la asumarea răspunderii Guvernului să fie prelungit și în continuare.

„Acesta este rolul opoziției de fapt, să critice și din oricare eveniment de felul acesta să se alimenteze politic. Are posibilitatea de a face declarații, de a critica și multe altele”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Cât despre declarațiile opoziției și a unor foști deputați care spun că Guvernul ar fi încălcat procedurile, fostul premieri susține că este Curtea Constituțională care trebuie să se pronunțe pe marginea acestui aspect. Pavel Filip afirmă că ultima asumare a Guvernului ar fi una dintre puținele care au fost făcute la timpul potrivit și au corespuns legislației Republicii Moldova.

„Eu să fi fost în locul premierului Chicu tot aș fi mers pe această cale pentru că nu mai exista majoritate în Parlament. Toate patru proiecte țin de bugetul de stat, rectificări la bugetul de stat, așa că nu văd eu unde sunt divergențele și ele trebuie să intre în vigoare cat mai repede. Acolo sunt banii de la Uniunea Europeană, vorbim de asistență macrofinanciară. Era o urgență și dacă nu există o majoritate parlamentară, în calitate de prim-ministru, eu mi-aș fi dorit să mă asigur că am făcut aceste rectificări la buget și nu va avea de suferit întreaga țară”, a punctat Pavel Filip.

Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru patru proiecte referitoare la un șir de modificări în legile bugetare anuale. Modificările presupun majorarea veniturilor bugetului de stat cu 52,4 milioane de lei, în același timp, cheltuielile bugetului de stat urmează a fi majorate cu 1 273,3 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău