Pavel Filip cere verificarea calității produselor alimentare în instituțiile de învățământ

  • 24 Noiembrie 2016 18:01
Pavel Filip cere verificarea calității produselor alimentare în instituțiile de învățământ

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut verificarea în regim de urgență a tuturor instituțiilor de învățământ privind calitatea și termenul de valabilitate al produselor alimentare achiziționate, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Guvernului, decizie vine ca urmare a cazurilor depistate de anchetatorii anticorupție privind licitațiile trucate la mai multe instituții și furnizarea de către unii agenți economici a alimentelor alterate în unele instituții de educație.

În acest context, vor fi efectuate controale la toate instituțiile de învățământ preșcolar, primar și secundar, dar și la unitățile militare din țară.

De asemenea, în scopul garantării alimentării în siguranță a cetățenilor, premierul a cerut Ministerului Educației, Ministerului Apărării și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor să demareze anchete interne privind modul în care este supravegheată această activitate de către conducătorii instituțiilor respective.

Cel puțin 23 de persoane, funcționari publici și agenți economici, sunt bănuite de trucarea licitațiilor pentru aprovizionarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din Chișinău. În timpul investigațiilor s-a constatat că unii din câștigătorii licitațiilor aprovizionau instituțiile de învățământ cu produse alterate. În stenograma convorbirilor telefonice interceptate în cadrul urmăririi penale, mai mulți suspecți recunosc în mod cinic că duc la grădinițe „găini care put”, „mere ucise” și „pește cu paraziți”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău