Descinderi în Chișinău | 16 persoane au fost reținute de CNA

  • 24 Noiembrie 2016 10:51
Descinderi în Chișinău | 16 persoane au fost reținute de CNA

Șaisprezece persoane au fost reținute, până la această oră, în urma perchezițiilor operate de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție.

Persoanele au fost reținute  72 de ore într-un dosar privind trucarea unor licitații pentru asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din Capitală. Printre cei reținuți sunt funcționari din cadrul Direcțiilor municipale de educație din toate sectoarele capitalei și reprezentanți ai unor agenți economici. 

Solicitată de Radio Chișinău, șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat că au fost făcute anterior mai multe verificări în cadrul acestor direcții, inclusiv de către reprezentanți ai Ministerului Finanțelor. Iar carențele care au fost depistate au fost lichidate.

„Toate informațiile care erau de la șefii de direcție erau în conformitate cu planul de activitate, cu legislațiile în vigoare, se făceau verificări la nivel de sectoare, de direcții de învățământ. Nu a fost ceva ieșit din comun ce noi nu am fi putut rezolva”, susține Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău și de Primarul General al Capitalei, Dorin Chirtoacă. „În cazul în care sunt probe că au încălcat legea mai ales că este vorba despre alimentația copiilor să răspundă în fața legii și să fie pedepsiți inclusiv penal”, a declarat Dorin Chirtoacă. El a afirmat că nu este pentru prima dată când în instituțiile de învățământ au fost probleme cu alimentația copiilor.

CNA și Procuratura Anticorupție vor susține la ora 13.00 o conferință de presă, în care vor veni cu mai multe detalii despre reținerile din dosarul privind trucarea unor licitații pentru asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din Capitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău