Pavel Filip cere rezilierea contractelor cu investitorii care nu-și onorează angajamentele

  • 15 Noiembrie 2017 18:39
Pavel Filip cere rezilierea contractelor cu investitorii care nu-și onorează angajamentele

Premierul Pavel Filip s-a referit, în deschiderea ședinței de miercuri a Guvernului, la problema privatizării unor proprietăți publice de stat prin concurs investițional.

 Premierul a spus că prin această modalitate de privatizare prețul obiectelor supuse privatizării este stabilit sub cel real, iar cei care le procură urmează să investească în dezvoltarea lor și în crearea locurilor de muncă, lucru care nu se întâmplă. „Avem exemplul hotelului Național, care se află într-o situație deplorabilă. Dar nu este unicul. La fel e și cu cinematografele privatizate, din mai multe centre raionale”, a menționat premierul, citat de IPN.

La subiectul nerespectării angajamentelor de a face investiții și de a crea locuri noi de muncă, premierul s-a referit și la unele parcuri industriale. Pavel Filip a menționat Parcul industrial din Cimișlia, unde s-a promis crearea a 800 de locuri de muncă, dar au fost create doar două locuri de muncă. Aceeași situație este și în Parcul industrial din Comrat. Angajamentele au vizat crearea a 2260 locuri de muncă, dar deocamdată a fost creat un singur loc de muncă.

Premierul a solicitat ca, timp de o săptămână, să fie prezentată o informație amplă la acest subiect, cu precizarea angajamentelor investiționale și modul cum se realizează acestea. Dacă se va constata că angajamentele nu se realizează, contractele vor fi reziliate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău