Pavel Filip, nemulțumit de sprijinul Rusiei în recuperarea miliardului

  • 08 Iunie 2016 21:54
Pavel Filip, nemulțumit de sprijinul Rusiei în recuperarea miliardului

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat, miercuri, 8 iunie, că Rusia nu oferă guvernului moldovenesc suficient sprijin în găsirea și recuperarea sumei de un miliard de dolari, dispărut din sistemul bancar al țării.

Pavel Filip a declarat într-un interviu că în ceea ce privește identificarea bunurilor, de exemplu, RM colaborează  foarte bine cu statele baltice, unde acestea au indicat bunurile sau au arătat exact rețeaua, lanțul prin care acestea au fost transmise". Pe de altă parte, a afirmat premierul, nu se lucrează foarte bine cu Federația Rusă în ceea ce privește informația primită din partea lor, din punctul de vedere al lanțurilor financiare sau al rețelelor prin Rusia sau către Rusia, din punct de vedere al banilor" - a mai spus Filip. Ministerul rus de Externe a refuzat să comenteze pe tema sprijinirii Moldovei în anchetarea acestui scandal. 

Creșterea transparenței sectorului financiar în Republica Moldova  este o reformă crucială, necesară pentru ca autoritățile de la Chișinău să încheie un acord cu Fondul Monetar Internațional. Însă numai 600 de milioane de lei moldovenești (30,5 milioane de dolari) din cei un miliard de dolari dispăruți au fost recuperați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău