Pavel Filip: Guvernul pe care îl voi propune va fi unul echilibrat

  • 18 Ianuarie 2016 15:35
Pavel Filip: Guvernul pe care îl voi propune va fi unul echilibrat

„Pe parcursul a 5 ani am fost parte a mai multor guverne. Eu nu știu, cu certitudine cum trebuie să fie un prim-ministru, dar știu cum nu trebuie să fie. Acest lucru l-am învățat, cu siguranță, pe parcursul acestor ani”.

Declarația aparține premierului desemnat, Pavel Filip, și a fost făcută la întrevederea cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, transmite IPN.

Pavel Filip a menționat că guvernul pe care îl va propune va fi unul echilibrat. „În perioada activității mele în guvern nu am făcut declarații politice, concentrându-mă pe domeniul de responsabilitate – cel al tehnologiei informației și comunicațiilor și am încercat, împreună cu colegii din minister, să-mi fac bine lucrul. De aceia, dacă voi obține susținerea parlamentului, accentul va fi pus pe acțiuni concrete și realizări, ce ar contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor”, a notat Filip.

În opinia sa, se cer măsuri ce țin de protecția imediată a cetățenilor. „Am degradat foarte mult în ultimul timp în acest sens. Ne gândim la o personalitate care ar sta în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât oamenii să-și recapete încrederea, că cel ce a greșit și a încălcat legislația este pedepsit, că drumurile sunt curățate, că legea stă în capul mesei ”, a mai spus premierul desemnat.

Potrivit lui, o prioritate este și reluarea negocierilor cu FMI și restabilirea credibilității clasei politice din Republica Moldova în fața partenerilor externi. La fel, potrivit lui, rămâne actuală și implementarea reformelor în justiție și depolitizarea instituțiilor de drept. Candidatul desemnat a mai spus că Programul de guvernare, în linii mari rămâne cel al guvernului precedent cu anumite îmbunătățiri, care vor fi formulate de 4 grupuri instituite – pe probleme economice, sociale, juridice și politice. Pavel Filip a îndemnat reprezentanții sindicatelor să vină cu propuneri în acest sens.

Reprezentanții CNSM au solicitat ca întrevederile cu premierul să fie mai frecvente, având în vedere ca ele își propun să apere interesele angajaților. O altă solicitare a fost ca în cadrul Comisiei guvern – patronate – sindicate, executivul să fie reprezentat la nivel de miniștri și nu de alte persoane din ministerele respective. Președintele CNSM, Oleg Budza, i-a solicitat candidatului să susțină formarea sindicatelor la întreprinderi și organizații, în condițiile în care potrivit unor surse,  unii conducători creează impedimente în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău