Pavel Filip, cu recunoștință pentru contribuția lui Marius Lazurca

  • 06 Aprilie 2016 17:35
Pavel Filip, cu recunoștință pentru contribuția lui Marius Lazurca

Premierul Pavel Filip i-a mulțumit miercuri, 6 aprilie, Ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca, aflat la final de mandat, pentru efortul depus la menținerea relațiilor de prietenie dintre cele două țări și asistență în susținerea parcursului european al Republicii Moldova. Premierul Filip a subliniat implicarea plenară a lui Marius Lazurcă în…

Premierul Pavel Filip i-a mulțumit miercuri, 6 aprilie, Ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca, aflat la final de mandat, pentru efortul depus la menținerea relațiilor de prietenie dintre cele două țări și asistență în susținerea parcursului european al Republicii Moldova. Premierul Filip a subliniat implicarea plenară a lui Marius Lazurcă în inițierea și derularea mai multor proiecte sociale și culturale, desfășurate de statul român în Republica Moldova. El a menționat că pe durata mandatului lui Marius Lazurca relațiile dintre cele două țări au fost într-o ascendență continuă.

”Am colaborat excelent cu Domnia sa și am realizat că nu este doar un diplomat de o înaltă ținută, dar este și un adevărat prieten al Republicii Moldova, un om care s-a atașat profund de valorile din aceste părți. Un om care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a apropia cât mai mult Republica Moldova și România. Am colaborat bine cu Marius Lazurca și în calitate de ministru, dar și de premier. Îi mulțumim astăzi, din numele întregului Guvern pentru munca sa extrem de valoroasă pentru Republica Moldova”, a menționat premierul Pavel Filip.

Marius Gabriel Lazurca a preluat postul de ambasador al României în Republica Moldova în martie 2010, iar în martie 2016 a devenit decan al corpului diplomatic acreditat la Chișinău, sau diplomatul cu cel mai longeviv mandat în țara noastră.  Anterior el a deținut postul de ambasador al României la Vatican.

La sfârșitul anului trecut, președintele Nicolae Timofti l-a decorat pe Marius Lazurca cu „Ordinul de Onoare”, ”în semn de profundă gratitudine pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău