Pauza de cafea | Responsabilitatea și managementul asupra educației copiilor. Despre organizarea școlii și asumarea deciziilor

  • 30 Mai 2019 12:46
0%
00:00:00
00:00:00

Cui îi revine responsabilitatea de a decide asupra educației copiilor noștri? Cine știe mai bine cum ar trebui să se organizeze o școală? Cine decide ce și cum ar trebui să învețe elevii și cum să fie evaluați? Ministerul de resort sau sunt decizii pe care trebuie să le ia conducerea școlii, profesorul la clasă, elevii, părinții? Care sau cât din aceste decizii ar fi bine să le ia ministerul și în ce măsură ar fi bine să se implice managementul școlii și profesorii?

Vă invit la o discuție despre centralizarea vs descentralizarea sistemului de educație și în ce fel un model sau altul pot influența calitatea educației. Sunt cadrele didactice împreună cu părinții pregătite să-și asume mai multe decizii? În ce situație ar avea copiii noștri mai mult de câștigat?

Despre aceste aspecte povestim azi la Pauza de cafea cu Iurie Cristea, director adjunct la Liceul ”DaVinci” și cu Sergiu Brînză, directorul Liceului Teoretic ”Budești”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:66 %
Vint:6,17 m/s
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău