Pauza de cafea | Membrii Asociației ”Vocea Justiției” își propun să contribuie la asigurarea independenței justiției și să susțină judecătorii în înfăptuirea justiției fără imixtiuni

  • 26 Septembrie 2019 12:28
0%
00:00:00
00:00:00

La 30 august 2019, a fost înregistrată o nouă Asociație Obștească a Judecătorilor din Republica Moldova, denumită ”Vocea Justiției”. Apariția acestei asociații ne-a atras atenția și pentru că, până de curând, în Republica Moldova, exista o singură asociație care reprezenta judecătorii și anume Asociația Judecătorilor din Republica Moldova.

Membrii Asociației ”Vocea Justiției” își propun să contribuie la asigurarea independenței justiției și să susțină judecătorii în înfăptuirea justiției fără imixtiuni din interior sau din exterior, să contribuie la dezvoltarea culturii juridice, moralității și integrității în societate.

De ce au simțit nevoia de a înființa o nouă asociație a judecătorilor, prin ce acțiuni își propun să-și realizeze obiectivele, dacă și cum se implică în procesul de reformare a justiției din Republica Moldova povestim azi la Pauza de cafea cu membrii fondatori ai asociației, judecătorii Victoria Sănduța, Marina Curtiș și Ion Malanciuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:5,14 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău