Pauza de cafea | Ion Mărgineanu: N-aveam când să gândesc, eram fericit!

  • 05 Decembrie 2018 11:46
0%
00:00:00
00:00:00

Pauza de cafea - 5 decembrie 2018

Din cei 100 de ani pe care i-a împlinit în acest an România, Ion Mărgineanu a prins 77 și va prinde încă mulți înainte, judecând după energia și inima mare pe care o are. A făcut mai bine de 500 de km pe jos de acasă, din Bălți, până acasă la Alba-Iulia, ca să marcheze de 1 decembrie, alături de mii de români, 100 de ani de la Marea Unire.

De când are acest vis și cum a fost să și-l împlinească povestim azi la Pauza de cafea cu profesorul Ion Mărgineanu, deputat în primul parlament al R. Moldova și colega noastră, jurnalista Ina Guțu, care l-a însoțit pe o parte din traseu.

Experiențele pe care le-a trăit pe parcursul călătoriei sale ar încăpea într-o carte. Profesorul Ion Mărginenau ne-a povestit o mică parte din ele, care demonstrează că unirea celor două maluri ale Prutului a avut loc, de fapt, în realitate. Drept dovadă servește atitudinea binevoitoare și naturalețea cu care a fost primit peste tot pe teritoriul României, nefiind nici o barieră între el și românii din Țară. Drumul parcurs, cu vibrație deosebită în suflet, l-a făcut să se convingă că poporul român este unul foarte bun, foarte blând, foarte binevoitor și eroul nostru ar vrea să le transmită această convingere tuturor compatrioților săi din Republica Moldova.

În finalul discuției, Ion Mărgineanu, care a fost profesor o viață, îi îndeamnă pe tineri să citească, aceasta fiind o ocupație de cea mai mare valoare, care îl îmbogățește pe om.  Îl face în stare a vedea lumea cu alți ochi - a vedea  bunătatea, frumosul și adevărul din jur.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău