Pauza de cafea | Bogdan Craiu, despre atitudinea românilor din dreapta și stânga Prutului față de muncă

  • 16 Mai 2019 11:55
0%
00:00:00
00:00:00

“Merge și așa.”, ”Las că știu eu mai bine”, ”Ce ai să-i faci? Asta e!” sau ”Așa s-a primit”, sunt câteva dintre expresiile care denotă atitudinea multor români și est-europeni față de muncă.

Nu aș vrea să generalizez și să pun toți oamenii din această parte a lumii în aceeași oală, dar nu putem să nu observăm că există, totuși valori, credințe, atitudini care transmise din om în om, din generație în generație formează moduri de gândire, mentalități. Cum am putea caracteriza atitudinea noastră față de muncă? Ce anume din aceste atitudini am vrea să păstrăm și ce am vrea să schimbăm?

Invitatul de azi este inginer în telecomunicații și manager de proiecte. A studiat și a lucrat mulți ani în România, iar la începutul anilor 2000 drumurile profesionale l-au dus în Suedia, Marea Britanie, Arabia Saudita, iar de 10 ani lucrează în Moldova. Despre atitudinea românilor din dreapta și stânga Prutului față de muncă și în ce fel aceste atitudini ne modelează realitatea în care trăim, povestim azi la Pauza de cafea cu Bogdan Craiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău