Patru vapoare cu porumb din Republica Moldova, blocate în porturile din Turcia

  • 30 Decembrie 2021 13:41
Patru vapoare cu porumb din Republica Moldova, blocate în porturile din Turcia

Patru vapoare, cu circa 25 de mii de tone de porumb din Republica Moldova, sunt blocate în porturile din Turcia din cauza unor neconformități în actele de însoțire. Turcia a modificat în noiembrie condițiile de intrare a porumbului pe piață, iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor nu a luat în calcul aceste schimbări la eliberarea actelor de însoțire, a precizat pentru IPN Igor Grigoriev, președintele Asociației Exportatorilor și Producătorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”.

Igor Grigoriev a specificat că autoritățile de resort din Turcia au solicitat, la perfectarea certificatului fitosanitar, să se indice că porumbul moldovenesc care urmează să ajungă în Turcia trece și prin Reni, Ucraina. Însă Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor nu a făcut-o.

Potrivit lui Igor Grigoriev, la ora actuală cele patru vapoare sunt blocate în porturile din Turcia. „La insistența Asociației „Agrocereale” și a președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, se lucrează pentru soluționarea problemei. Unul din cele patru vapoare urmează a fi deblocat pe parcursul zilei de astăzi sau mâine. Situația celorlalte trei rămâne incertă”, a adăugat președintele Asociației „Agrocereale”.

Solicitat de IPN să comenteze situația, Radu Musteața, directorul general al ANSA, a spus că este în ședință și nu poate vorbi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău