Patru răniți și un incendiu de proporții în urma unui atac rus cu rachete asupra orașului-port Odesa

  • 24 Iunie 17:26
Patru răniți și un incendiu de proporții în urma unui atac rus cu rachete asupra orașului-port Odesa

Rusia a atacat astăzi, 24 iunie, cu rachete de croazieră orașul Odesa din sudul Ucrainei, făcând patru răniți și provocând un important incendiu pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, au anunțat autoritățile locale, informează AFP, preluată de Agerpres.

Pe 24 iunie dimineața, ocupanții ruși au atacat regiunea Odesa cu două rachete de croazieră, după toate aparențele de tip Iskander-K”, a anunțat pe Telegram comandamentul militar al forțelor aeriene din regiunea Sud, scrie G4media

Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a explicat la televiziunea ucraineană că „s-a declanșat un incendiu pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați” și că „pompierii depun acum eforturi pentru a împiedica focul să se răspândească”.

Până acum, avem cunoștință de patru răniți. Un bărbat de 48 de ani a fost de asemenea consultat de un medic pentru o rană la braț”, a adăugat guvernatorul.

O coloană groasă de fum se înălța luni dimineața deasupra unei zone industriale situată nu departe de centrul Odesei, potrivit unui jurnalist al AFP și televiziunii naționale ucrainene.

Imaginile arată o clădire cu acoperișul calcinat, a cărei fațadă a fost spulberată de o explozie.

A fost distrus un depozit”, a precizat pe rețelele sociale comandamentul militar al regiunii, afirmând că este vorba de o „infrastructură civilă”.

Atacul rus a lovit infrastructuri civile la Odesa. Echipele de salvare și de urgență lucrează la fața locului”, a declarat primarul orașului Ghenadi Truhanov, pe Telegram.

Oraș-port la Marea Neagră, vital pentru exporturile ucrainene, Odesa este în mod regulat vizată de rachete și drone ruse.

În regiunea vecină Herson, un bărbat de 40 de ani a fost ucis în localitatea Stepanivka bombardată de forțele ruse, potrivit șefului administrației militare a zonei, care a explicat că alte două persoane au fost rănite.

În nordul Ucrainei, două persoane au murit după ce „o mașină s-a izbit de o mină antitanc”, potrivit guvernatorului regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

Forțele ruse își continuă ofensiva în est, profitând de lipsa de soldați și de muniții a Kievului.

Bătălia pentru Novooleksandrivka continuă”, nu departe de Avdiivka, a amintit Statul Major ucrainean, în timp ce Moscova continuă să înainteze în ritm lent, după prăbușirea acestui oraș minier în februarie.

Două atacuri au fost respinse” în sectorul Torețk, a adăugat aceeași sursă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău