Patru răniți și sute de persoane izolate în urma unui seism produs pe insula Hokkaido

  • 22 Februarie 2019 11:02
 Patru răniți și sute de persoane izolate în urma unui seism produs pe insula Hokkaido

Patru persoane au fost rănite și alte aproximativ 900 au rămas izolate timp de câteva ore în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,8 care a zguduit joi, 21 februarie, insula japoneză Hokkaido, au anunțat vineri autoritățile locale, citate de agenția Xinhua.

Seismul, care s-a produs joi la ora locală 21:22, a provocat rănirea a doi bărbați și două femei.

Autoritățile locale au anunțat că cele patru persoane au suferit leziuni ușoare după ce au căzut în timpul cutremurului al cărui epicentru a fost stabilit la o adâncime de circa 33 de kilometri.

Alimentarea cu apă a fost întreruptă temporar în unele zone, iar în alte regiuni au fost înregistrate alunecări de teren, fără a fi însă raportate pagube însemnate.

Operatorul liniei de transport JR Chitose Line a anunțat că circa 680 de persoane au rămas blocate în vagoane timp de mai multe ore, unele servicii feroviare fiind încă întrerupte și vineri dimineață.

Aproximativ 170 de persoane au fost nevoite să își petreacă noaptea în Aeroportul New Chitose din Hokkaido.

Potrivit Agenției de Meteorologie din Japonia (JMA), seismul a fost o replică a cutremurului cu magnitudinea 6,7 care s-a produs în acceași zonă în luna septembrie și a provocat 41 de decese. JMA a avertizat joi în legătură cu riscul producerii altor seisme în regiune, ceea ce ar putea conduce la declanșarea altor alunecări de teren.

Japonia se află la joncțiunea dintre patru plăci tectonice și este lovită în fiecare an de aproximativ 20% din numărul total al celor mai puternice seisme înregistrate pe Terra.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău