Patru persoane sunt reținute pentru trucarea meciurilor de tenis de câmp

  • 29 Noiembrie 2017 11:17
Patru persoane sunt reținute pentru trucarea meciurilor de tenis de câmp

Patru persoane, printre care un antrenor din cadrul Federației Moldovenești de Tenis, au fost reținute marți, 28 noiembrie, fiind suspectate de trucarea mai multor meciuri de tenis disputate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotarele țării.

Contra unor sume de bani, bănuiții ar fi convins jucători de tenis, dar și antrenorii să aranjeze anumite scoruri. Având rezultatele prestabilite, reținuții câștigau mii de euro la casele de pariuri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), antrenorul, care practica și arbitrarea meciurilor de tenis, în comun cu încă trei persoane, au determinat mai mulți jucători să obțină un anumit scor sau să aibă un anumit comportament în cadrul competițiilor naționale și internaționale. De asemenea, s-a constatat multiple cazuri în care jucătorii au acceptat trucarea meciurilor, în schimbul unor sume de bani. Bănuiții au fost complici cu antrenori și jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina și alte tari din fosta URSS.

În urma perchezițiilor, CNA și procurorii au depistat la domiciliile persoanelor implicate carduri bancare, de pe contul cărora se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile și calculatoare în care a fost găsită corespondența privind manipularea evenimentelor sportive de către persoane care practicau activitatea peste hotarele Republicii Moldova. Dintr-o casetă de valori, arendată la una din bănci de către unul dintre bănuiți au fost ridicate 14 mii de euro, bani despre care se cunoaște că ar proveni din parierea evenimentelor sportive trucate.

Cele patru persoane se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore, urmărirea penală fiind condusă de procurorii anticorupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău