Patru persoane sunt arestate pe cazul tâlhăriei de pe traseul Chișinău – Leușeni

  • 22 Martie 2022 18:09
Patru persoane sunt arestate pe cazul tâlhăriei de pe traseul Chișinău – Leușeni

Patru persoane, dintre care trei cu antecedente penale, se află în arest preventiv pentru 30 și, respectiv, 20 de zile, fiind suspecte că au participat la tâlhăria produsă acum o săptămână pe traseul Chișinău – Leușeni. O a cincea persoană vizată este fiica celui care ar fi înscenat jaful. Aceasta conlucrează cu ancheta și este cercetată în libertate. Informația a fost comunicată de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Șeful IGP precizează că un cetățean al Republicii Moldova, om de afaceri în Ucraina, cu ajutorul fiicei, a oferit cazare unor refugiați ucraineni. Apelând la o cunoștință, cu care comunica din 2018, a rugat-o să-l ajute să treacă clandestin o sumă de bani peste frontiera Republicii Moldova cu România. Și i-a promis 3% din sumă. În noaptea de 12 spre 13 martie, cei doi bărbați au traversat frontiera cu 260 de mii de euro. A doua oară, pe 15 martie, bărbatul și-a rugat fiica și amicul să mai ducă peste frontieră bani care aparțineau la șapte familii de refugiați ucraineni. De această dată suma era de 436 de mii de dolari.

Amicul, pe care inițial toți l-au considerat victimă, în consecință a devenit bănuit. Acesta apelase la un complice și, sub pretextul că îi sunt datorați bani, l-a convins să-l ajute să revendice suma. Ultimul, împreună cu doi complici, au și comis jaful pe traseul Chișinău – Leușeni.

În cadrul investigațiilor, banii au fost găsiți în orașul Sângera, în casa unei rude.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău