Patru mituri legate de vaccinarea împotriva COVID-19, demontate de medicii români

  • 10 Noiembrie 2021 11:55
Patru mituri legate de vaccinarea împotriva COVID-19, demontate de medicii români

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, România, demontează patru mituri despre vaccinarea împotriva COVID-19 legate de modificarea ADN-ului sau îmbolnăvirea după prima doză, scrie hotnews.ro.


Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a spitalului, unde medicii au postat și un mesaj cu 4 mituri despre vaccinarea împotriva COVID, pe care le demontează.
  • 1. Vaccinurile COVID-19 te pot face să te îmbolnăvești de COVID-19
"Niciunul dintre vaccinurile autorizate în prezent în Uniunea Europeană nu conține virusul viu care cauzează COVID-19. Nu vă puteți îmbolnăvi de COVID-19 de la administrarea unui vaccin COVID-19".
  • 2. Dacă deja ai avut boala, nu mai este nevoie să te vaccinezi
"Din cauza riscurilor grave pentru sănătate asociate cu COVID-19, pacienții trebuie sfătuiți să primească un vaccin COVID-19 chiar dacă au fost infectați anterior. În acest moment, experții nu știu cât timp cineva este protejat de COVID-19 după ce a contractat boala. Imunitatea pe care o câștigă cineva în urma unei infecții, numită imunitate naturală, variază de la persoană la persoană".
  • 3. Vaccinul a fost dezvoltat într-un timp foarte scurt, există posibilitatea să nu fie sigur
"Nu au existat <<scurtături>> în ceea ce privește procesul științific și siguranța. Datele demonstrează că beneficiile cunoscute și potențiale ale vaccinurilor autorizate depășesc daunele cunoscute și potențiale ale infectării cu virusul SARS-CoV-2".
  • 4. Administrarea unui vaccin de tip ARNm va duce la modificarea ADN-ului
"ARNm nu poate altera sau modifica structura genetică sau ADN-ul unei persoane. ARNm-ul dintr-un vaccin nu intră niciodată în nucleul celulei, unde se păstrează ADN-ul nostru. Acest lucru înseamnă că ARNm nu afectează sau interacționează cu ADN-ul nostru în niciun fel. În schimb, vaccinurile COVID-19 care utilizează ARNm lucrează cu mecanismele naturale de apărare ale organismului pentru a dezvolta în siguranță protecție sau imunitate împotriva bolii".

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău