Patru ex-deputați, bănuiți de coruperea altor deputați din Parlament

  • 21 Februarie 2022 18:20
Patru ex-deputați, bănuiți de coruperea altor deputați din Parlament

Patru ex-deputați au fost recunoscuți în calitate de bănuiți de coruperea altor deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit Procuraturii Anticorupție, pe lângă acuzațiile de îmbogățire ilicită care le-au fost înaintate mai devreme, a fost pornită suplimentar urmărirea penală în privința coruperii colegilor pentru a-i determina să părăsească fracțiunea parlamentară din care făceau parte, transmite IPN.

Cei patru ex-deputații sunt bănuiți că, în perioada noiembrie 2015 – 21 decembrie 2015, fiind aleși pe listele unui partid parlamentar, în numele unui alt partid parlamentar au promis și au dat unor deputați bani în valută străină. Sumele variau de la 200 de mii până la 300 de mii euro fiecărui deputat. Banii erau oferiți pentru ca deputații să părăsească fracțiunea parlamentară din care făceau parte și să voteze proiectele de legi înaintate de partidul de guvernământ din acea perioadă.

În consecință, la 21 decembrie 2015, deputații cărora li s-au transmis mijloacele bănești au anunțat public că au părăsit fracțiunea parlamentară din care făceau parte.

Trei dintre deputații bănuiți sunt în arest preventiv, iar unul – arest la domiciliu, măsurile fiind dictate mai devreme, în cauza penală de îmbogățire ilicită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău