Patru din cei șapte medici de urgență din Oradea întorși din R.Moldova au coronavirus

  • 17 Mai 2020 21:16
Patru din cei șapte medici de urgență din Oradea întorși din R.Moldova au coronavirus

Vreme de mai bine de două luni, de la izbucnirea crizei sanitare, în județul Bihor nu a fost contaminat cu coronavirus niciun medic, dar numai până la revenirea membrilor misiunii umanitare care a ajutat la tratarea bolnavilor în Republica Moldova, scrie Tvr Moldova.

 

În cazul a trei medici și al unui pompier care au făcut parte din echipa de voluntari rezultatele testărilor au indicat că sunt Covid pozitivi, astfel că au intrat în izolare cu toții.

Nu unul, ci patru din cei șapte orădeni care au făcut parte din delegația românească de 42 cadre medico-sanitare revenită din Republica Moldova în cursul zilei de sâmbătă sunt Covid pozitivi, au informat duminică dimineață sursele BIHOREANULUI.

"Au fost retestați toți cei șapte colegi care au participat la misiunea umanitară, iar în cazul a patru dintre ei rezultatele au indicat infectarea cu coronavirus", spun sursele.

Iniial, doar unul singur din cei șapte medici orădeni fusese confirmat Covid pozitiv, în urma unei testări făcute la Chișinău, motiv pentru care a și fost retrimis în țară cu o zi mai devreme decât ceilalți colegi.

Duminică dimineață, însă, au fost eliberate și rezultatele testărilor făcute la intrarea în țară prin vama Albița, care au indicat că încă trei orădeni sunt infectați cu coronavirus. În total, așadar, este vorba despre patru persoane, din care trei sunt medici, iar unul pompier, adică șoferul care a condus microbuzul ISU din Oradea la Chișinău și înapoi.

Toți cei șapte membri ai echipei de voluntari au rămas în izolare, într-un hotel anume închiriat de Primăria Oradea pentru cadrele medicale implicate în lupta anti-Covid.

"Nu au fost internați în spital deoarece toți cei patru confirmați cu coronavirus sunt asimptomatici. De altfel, toți se simt bine și vor fi monitorizați de colegi", a mai explicat sursa BIHOREANULUI. "Niciunul nu este speriat și toți au sentimentul datoriei îndeplinite, chiar dacă s-au infectat", a adăugat sursa.

Potrivit acesteia, din întreaga delegație română care a lucrat în Republica Moldova s-au infectat cei patru urgentiști orădeni, câțiva colegi ai lor din Târgu Mureș și din Arad, precum și conducerea delegației, din București.

Sursa:TVR MOLDOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău