Patru deputați din Partidul Democrat părăsesc formațiunea

  • 08 Mai 2020 09:26
Patru deputați din Partidul Democrat părăsesc formațiunea

Patru deputați din Partidul Democrat au părăsit formațiunea. Este vorba de Elena Bacalu, Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc care au depus o cerere în acest sens, scrie UNIMEDIA.

Ivanov spune că în urma discuțiilor care au avut loc la ultima sedință a fracțiunii PD a înțeles definitiv că nu mai sunt o echipă, capabilă să facă față provocărilor de ultima oră, iar luptele interne duc la dezintegrarea acestei formațiuni politice.

„Astăzi, împreună cu colegul Vladimir Vitiuc am decis să răspundem apelului fostului coleg Andrian Candu cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională.

Nu mai avem timp de ezitări. Trebuie să acționăm prompt și urgent. Astfel, în vederea realizării în comun al dezideratului menționat supra, deputații în Parlament Vitiuc Vladimir și Ivanov Violeta, declarăm despre retragerea din majoritatea parlamentară, din fracțiunea parlamentară a PDM și din Partidul Democrat din Moldova! În acest sens acceptăm să aderăm la acest bloc unit al opoziției parlamentare”, se arată într-o postare pe pagina Violetei Ivanov.

Dumitru Diacov a comentat pentru UNIMEDIA ultima scindare care a avut loc în Partidul Democrat, potrivit acestuia, cei patru deputați care au plecat din PD ar fi părăsit formațiune din interese materiale. Diacov a evitat să spună spună care sunt aceste „interese materiale”, însă a precizat că sumele au fost foarte mari.

„Îmi amintește de plecarea celor 14 deputați din PCRM, în decembrie 2016. [...] Au plecat din interese materiale. Reporter: Care au fost sumele? Diacov: Foarte mari, făceți concluzii”, a declarat Diacov.

Până acum, de la democrați au plecat alți opt deputați: Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc care au format grupul „Pro Moldova”. Aceștia au fost urmați ulterior de Gheorghe Brașovschi și Ruxanda Glavan. 

În prezent, majoritatea parlamentară formată din socialiști și democrați mai deține 54 din cele 101 locuri în Parlament.

 

Patru deputați din Partidul Democrat părăsesc formațiunea

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău