Patru decese în anturajul lui Putin în decurs de doar o săptămână. „Omul-rachetă” al Rusiei a murit

  • 04 Ianuarie 2023 11:37
Patru decese în anturajul lui Putin în decurs de doar o săptămână. „Omul-rachetă” al Rusiei a murit

Unul dintre mai buni ingineri spațiali ruși, Vladimir Nesterov, supranumit „Omul-rachetă”, a murit la sfârșitul anului trecut, fiind a patra persoană din anturajul lui Putin care a încetat din viață în decurs de o săptămână, potrivit site-ului La Libre.

Vladimir Nesterov este proiectantul rachetei rusești Angara, care a fost lansată cu succes în 2014, și omul care a contribuit la dezvoltarea primei misiuni spre Lună a Rusiei, scrie Digi24.

În aceeași perioadă, împotriva lui a fost declanșată o anchetă, fiind bănuit de deturnarea a peste 70 de milioane de dolari. Potrivit New York Post, în 2020 a fost pus sub acuzare și mutat în arest la domiciliu. Cauza morții sale nu a fost dezvăluită, mai scrie New York Post, care citează TASS.

Nesterov este a patra persoană din anturajul lui Putin care moare într-un interval de numai o săptămână, mai arată La Libre.

Dmitri Zelenov, oligarh rus în domeniul imobiliar, a murit în circumstanțe misterioase, în timpul unei vacanțe. Alexei Malsow, fost comandant al forțelor terestre ale Rusiei, a dispărut subit.

Pavel Antov, unul dintre cei mai bogați deputați ruși, magnat în industria cărnii, a murit și el în timp ce se afla în vacanță în India.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău