Patru benzi și noi intersecții la diferite niveluri, pe șoseaua de ocolire a municipiului Chișinău. O companie belarusă va reabilita două porțiuni de drum

  • 14 Ianuarie 2019 16:53
Patru benzi și noi intersecții la diferite niveluri, pe șoseaua de ocolire a municipiului Chișinău. O companie belarusă va reabilita două porțiuni de drum

Drumul de ocolire a orașului Vulcănești și o parte a șoselei de centură a orașului Chișinău vor fi reabilitate.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a semnat luni, 14 ianuarie, un memorandum de înțelegere cu compania de administrare a holdingului „Belavtodor” din Belarus, transmite IPN.

Urmează să fie reabilitată porțiunea drumului magistral M1 – frontiera României – Leușeni – Chișinău – Dubăsari, de la km 94 la 103. Această secțiune de drum este parte din șoseaua de ocolire a municipiului Chișinău, cu două benzi. Se intenționează extinderea la patru benzi și construirea a trei noi intersecții la diferite niveluri.

La fel, este anunțată și reabilitatea drumului de ocolire a orașului Vulcănești, de pe drumul magistral M3. Proiectul prevede construcția unui drum nou pentru asigurarea unui trafic fără obstacole în direcția Chișinău – Giurgiulești și este ultima secțiune în această direcție.

Finanțarea programului este asigurată printr-un împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. Costul contractelor vor fi determinate ca urmare a negocierilor tehnice și financiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău