Patru avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române au fost dislocate în Lituania pentru misiuni de poliție aeriană NATO în țările baltice

  • 29 Martie 2023 09:42
Patru avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române au fost dislocate în Lituania pentru misiuni de poliție aeriană NATO în țările baltice

Detașamentul “Carpathian Vipers” al Forțelor Aeriene Române va participa, în perioada aprilie – iulie, la misiuni aliate de Poliție Aeriană Întărită în Țările Baltice.

“Urez succes detașamentului ‘Carpathian Vipers’ al Forțelor Aeriene, care, în perioada aprilie – iulie, va participa la misiuni aliate de Poliție Aeriană Întărită în Țările Baltice. Cele patru avioane românești de luptă multirol F-16, dislocate astăzi în Lituania, vor contribui, alături de capabilități aeriene portugheze, la protejarea integrității spațiului aerian din regiune, prin asigurarea avertizării timpurii și a intervenției pentru clarificarea situației de zbor. De asemenea, pe durata misiunii, detașamentele vor fi angajate în exerciții comune cu structuri aliate și partenere”, a scris șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, marți, pe pagina sa de Facebook, scrie Calea Europeană.

Serviciul NATO de Poliție Aeriană este parte a efortului comun pentru apărare colectivă.

După prezența din 2007, Armata României contribuie din nou la asigurarea acestui serviciu în Țările Baltice, precizează generalul Petrescu.

“Implicarea susținută a instituției apărării naționale și în acest demers operațional aliat demonstrează determinarea României pentru aplicarea măsurilor de consolidare a posturii de descurajare și apărare pe flancul estic”, arată șeful SMAp.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău