Patriarhul Rusiei și-a scurtat agenda vizitei în R.Moldova

  • 19 Octombrie 2018 15:50
Patriarhul Rusiei și-a scurtat agenda vizitei în R.Moldova

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, și-a scurtat agenda vizitei în R. Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, vizita programată pentru săptămâna viitoare a fost redusă de la patru la două zile.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove anunță, în cadrul unui comunicat, că Mitropolitul Vladimir a convocat, ieri, în ședință stareții și starețele de mănăstiri, protopopii și șefii de sectoare sinodale ai Eparhiei de Centru din cadrul Mitropoliei. 

La adunare a fost discutată inclusiv agenda vizitei Patriarhului. Potrivit agendei, acesta va veni la Chișinău sâmbătă, 27 octombrie. După ce va fi întâmpinat la aeroport, Patriarhul va merge la Comrat, unde va desfășura un Te-deum la Catedrala Episcopală (ora 12.30). Duminică, el va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în orașul Bălți (ora 10.00). Agenda nu prevede vreun serviciu divin la Catedrala Mitropolitană din Chișinău și nici vizita la Tighina, după cum se planificase anterior.

Menționăm că președintele Igor Dodon  a anunțat, după o întâlnire cu Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, că Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 25-28 octombrie. Potrivit programului anunțat atunci, Patriarhul de la Moscova avea planificate câteva vizite în afara Chișinăului: pe 26 octombrie, la Tighina, pe 27 octombrie, la Comrat și pe 28 octombrie, la Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău