Patriarhul Daniel, mesaj de Paști: Sărbătoarea ne îndeamnă pe toți să împărtășim celor din jur bucuria și pacea lui Hristos

  • 24 Aprilie 2022 12:00
Patriarhul Daniel, mesaj de Paști: Sărbătoarea ne îndeamnă pe toți să împărtășim celor din jur bucuria și pacea lui Hristos

În mesajul transmis de Sfintele Paști 2022, Patriarhul Daniel subliniază că sărbătoarea Învierii Domnului îndeamnă la împărtășirea celor din jur, prin rugăciune și fapte bune, a bucuriei și păcii lui Hristos.

Patriarhul României îndeamnă și la sprijinirea celor care au nevoie de ajutorul nostru, inclusiv a refugiaților ucraineni.

Mesajul integral:


Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Sărbătoarea Sfintelor Paști 2022

Învierea din morți a Domnului Iisus Hristos înseamnă biruința iubirii Lui răstignite asupra morții cauzate de ură și violență.

Însă, Învierea lui Hristos nu este revenire la viața biologică, pământească, ci ea este trecerea de la viața pământească vremelnică, la viața cerească veșnică.

De aceea, la slujba Învierii din noaptea de Paști cântăm: Astăzi prăznuim omorârea morții și începutul unei alte vieți, viața veșnică, deoarece Hristos Cel înviat din morți a dăruit femeilor mironosițe bucurie, iar ucenicilor Săi pace.

Sărbătoarea Sfintelor Paști ne îndeamnă pe toți creștinii să împărtășim celor din jurul nostru bucuria și pacea lui Hristos prin rugăciune și fapte bune.

În mod deosebit, să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina și să ajutăm pe refugiații ucraineni.

De asemenea, să arătăm prețuire și iubire milostivă tuturor oamenilor bolnavi și întristați, bătrâni și singuri, dar și copiilor din familiile sărace.

Totodată, să păstrăm în iubirea noastră frățească pe toți românii aflați în jurul granițelor României și în diaspora română.

Cu prilejul Sărbătorii Sfintelor Paști, vă adresăm tuturor doriri de pace și bucurie, sănătate și fericire, dimpreună cu salutarea pascală Hristos a înviat! – Adevărat a înviat!”.

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:73 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău