Patriarhia Română va construi două catedrale în Republica Moldova

  • 28 Noiembrie 2023 09:31
Patriarhia Română va construi două catedrale în Republica Moldova

Patriarhia Română va construi două catedrale în orașele Chișinău și Bălți din Republica Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de Ioan Marian, protopop de Orhei în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

El a explicat unde va fi direcționat sprijinul de două milioane de euro oferit de Guvernul de la București Mitropoliei Basarabiei a Patriarhiei Române, scrie Info Prut.

Acești bani vor fi împărțiți parohiilor sărace și pentru construcția de noi lăcașuri de cult. Mitropolia Basarabiei nu are o catedrală. De 30 de ani slujim într-un paraclis. Mulți secretari de stat din România au venit și au văzut că slujim într-un paraclis modest. Ei s-au gândit să ne sprijine în lucrarea noastră”, a declarat părintele Ioan Marian.

Reprezentantul Mitropoliei Basarabiei a specificat în acest context că din banii oferiți de Guvernul României urmează să fie construită o catedrală în municipiul Chișinău și altă catedrală în orașul Bălți.

Fiind întrebat dacă a fost stabilit locul din Chișinău unde va fi construită catedrala, preotul a răspuns că deocamdată se poartă discuții în acest sens.

Acum se discută mai multe lucruri. Destinația va fi destul de bună, în centrul Chișinăului. Prea multe date nu vă pot oferi în prezent”, a mai spus protopopul de Orhei.

Menționăm că Guvernul de la București va acorda un ajutor anual de 2 milioane de euro pentru Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române. O lege în acest sens va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău