Patriarhia Română anunță slujbe de mulțumire la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

  • 22 Ianuarie 16:06
Patriarhia Română anunță slujbe de mulțumire la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Patriarhia Română anunță slujbe de mulțumire, cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), eveniment crucial din istoria poporului nostru, împlinire a unui ideal istoric încununat la București prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca Domnitor al Țării Românești.

Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală și slujba de parastas în care vor fi pomeniți Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon Rusailă al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și toți cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române, va avea loc miercuri, de la ora 9.30. La ora 11:00 va fi oficiată slujba de Te Deum, urmată de cuvântul ierarhului slujitor, scrie news.ro.

Conform Legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale și Hotărârii Sfântului Sinod nr. 6.312/2022, ceremonialul religios va fi săvârșit de clerici, iar depunerile de coroane la monumente vor fi făcute de către autoritățile civile și militare.

În ziua de 24 ianuarie 2024, ierarhii, preoții și diaconii Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română. La sfârșitul acestei slujbe vor fi trase clopotele timp de un minut.

"Aniversarea Unirii Principatelor Române și comemorarea făuritorilor acesteia constituie un act solemn care are menirea să mențină aprinsă candela unității și demnității noastre naționale", se arată în comunicatul transmis de Patriarhia Română.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău