Pastorala Mitropolitului Basarabiei. Nașterea Mântuitorului Fiului lui Dumnezeu reprezintă un moment istoric, dar în același timp, el rămâne, mereu actual, viu și prezent

  • 07 Ianuarie 2023 09:01
Pastorala Mitropolitului Basarabiei. Nașterea Mântuitorului Fiului lui Dumnezeu reprezintă un moment istoric, dar în același timp, el rămâne, mereu actual, viu și prezent

IPS Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, spune în mesajul său de Crăciun pe stil vechi că Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos este sărbătoarea iubirii milostive a Fiului veșnic al lui Dumnezeu.

„Hristos, smerindu-Se pe Sine, S-a făcut om muritor, pentru a-l ridica pe om din păcat și din moarte, astfel dăruindu-i viață veșnică”, spune IPS Petru.

Mitropolitul Basarabiei remarcă că temelia credinței creștine ortodoxe izvorăște din iubirea nesfârșită a Fiului lui Dumnezeu față de om.

Taina întrupării lui Hristos a fost prezisă de profeții lui Dumnezeu, inspirați de Duhul Sfânt, iar mai apoi a fost trăită și mărturisită de Apostolii lui Hristos și în veacurile ce au urmat a fost apărată și dogmatizată în fața ereziilor de către Sfinții Părinți, aprofundată în teologie și cântată în viața liturgică de toți creștinii dreptcredincioși, iubitori de Dumnezeu, iar Biserica Ortodoxă Română a hotărât ca anul 2023 să fie închinat imnografilor și cântăreților bisericești”, se menționează în Pastorală.

Potrivit Mitropolitului Petru, Nașterea Mântuitorului Fiului lui Dumnezeu reprezintă un moment istoric, dar în același timp, el rămâne, mereu actual, viu și prezent..

Iisus Hristos, ieri, și azi, și în veci este același, ceea ce înseamnă că tot ce a săvârșit Hristos este pururea lucrător în viața noastră, indiferent de timp și loc. Cu opt sute de ani înainte de Hristos, proorocul Isaia a prezis nașterea lui Mesia din fecioară: „Iată Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor chema numele lui Emanuel” iar în alt loc spune: „Prunc S-a făcut nouă, un Fiu S-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui, și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al Păcii, Părinte al veacului ce va să fie”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău