Pașapoarte diplomatice pentru șefii SPPS: Iurie Reniță: Igor Dodon se va sprijini, de acum încolo, pe generalii lui docili, deoarece acesta-i scenariul de la Moscova

  • 04 Iulie 2020 11:50
Pașapoarte diplomatice pentru șefii SPPS: Iurie Reniță: Igor Dodon se va sprijini, de acum încolo, pe generalii lui docili, deoarece acesta-i scenariul de la Moscova

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, a venit cu o reacție după decizia Executivului prin care șefii Serviciului Protecție și Pază de Stat, dar și angajații care vor însoți demnitarii în deplasările peste hotare, să dețină pașapoarte diplomatice.

„Ei trebuie să-i răsplătească pe executorii adevărați care l-au sechestrat și "reeducat" pe deputatul Gațcan. După ce a umplut SPPS-ul cu cei mai mulți generali (iarăși nu intamplator!), acum îi mai vrea pe aceștia și "diplomați" cu documente în regulă. De urgență e necesară o nouă majoritate parlamentară (chiar săptămâna viitoare!)”, a afirmat deputatul. 

El a mai menționat că, în caz contrar, ar apărea în prim plan generalul Petru Corduneanu „care-i conducătorul adevărat al SPPS-ului”, „unul dintre cei mai apropiați și docili subalterni ai lui Dodon”, care ar fi în stare de orice, „inclusiv să mai repete o dată evenimentele de la 7 aprilie 2009”. „Nu ar rămâne în urmă nici un alt general de la curtea dodonistă – e vorba de Victor Gaiciuc. Conștientizând că–i fuge pământul de sub picioare, Dodon se va sprijini, de acum încolo, pe generalii lui docili, deoarece acesta-i scenariul de la Moscova”, a mai spus Iurie Reniță. 

Amintim că deputatul a propus anterior mai multe amedamente la un proiect care prevede extinderea împuternicirilor SPPS. Persoanele vizate nu au venit cu o reacție la declarațiile lui Iurie Reniță. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău