Pasagerii Turkish Airlines spre SUA pot urca din nou în cabine cu laptopuri și tablete

  • 05 Iulie 2017 11:51
Pasagerii Turkish Airlines spre SUA pot urca din nou în cabine cu laptopuri și tablete

Interdicția privind prezența laptopurilor și tabletelor în cabinele avioanelor care fac curse spre SUA a fost ridicată începând de miercuri pentru aeronavele companiei Turkish Airlines, transmite AFP.

'Dragi pasageri, bine ați venit la bordul zborurilor noastre cu destinația Statele Unite. Prindeți-vă centurile și bucurați-vă de aparatele electronice personale', a scris Turkish Airlines pe Twitter în cursul nopții, scrie Agerpres.

Potrivit agenției private Dogan, pasagerii care s-au îmbarcat pentru New York au constat că se puteau urca la bord cu aparatele electronice.

Duminică, administrația americană a comunicat că a autorizat din nou prezența laptopurilor la bordul avioanelor companiei Etihad, a Emiratelor Arabe Unite, prima care a beneficiat de ridicarea interdicției instituite în luna martie.

SUA au anunțat atunci interzicerea de laptopuri, tablete și alte aparate electronice la bordul avioanelor care efectuează curse directe din șapte țări arabe (Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Maroc), precum și din Turcia, invocând un risc de atentate 'teroriste'.

Marea Britanie a luat o decizie similară ce vizează bagajul de mână al pasagerilor curselor aeriene provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Interdicția a fost ridicată pentru Turkish Airlines în urma unei inspecții efectuate de o echipă americană și alta britanică, pentru a verifica gradul de conformare la normele internaționale a măsurilor de securitate de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, singurul din Turcia care deservește direct relația cu SUA, a precizat marți ministrul turc al transporturilor, Ahmet Arslan.

Aceste măsuri de securitate au fost întărite prin punerea în funcțiune de tomografe și scanere puternice cu raze X pentru detectarea de explozivi, a explicat ministrul transporturilor.

Directorul general al Turkish Airlines, Bilal Eksi, a anunțat miercuri dimineață pe Twitter că se așteaptă 'în curând la ridicarea interdicției și în privința zborurilor spre Marea Britanie'.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău