Pasagerii curselor avia, care doresc să călătorească cu animale de companie, trebuie să respecte mai multe reguli

  • 04 August 2023 13:14
Pasagerii curselor avia, care doresc să călătorească cu animale de companie, trebuie să respecte mai multe reguli

Pasagerii curselor avia care doresc să călătorească fiind însoțiți de animale de companie, o pot face doar după obținerea acordului preventiv al companiei aeriene. Administrația Aeroportului Internațional Chișinău a venit astăzi, 4 august, cu mai multe precizări pentru cetățenii care sunt în asemenea situații, transmite MOLDPRES.

Astfel, la planificarea unei călătorii cu un animal de companie, fiecare aspect este important, începând cu documentele, până la dimensiunile și tipul cutiei în care urmează să fie transportat prietenul patruped.

Pentru a putea părăsi țara, animalele trebuie să aibă un certificat sanitar-veterinar de însoțire. Transportarea animalelor se efectuează în containere speciale și numai în salonul aeronavei, iar greutatea însumată cu cea a cuștii nu va depăși 8 kg, iar suma dimensiunilor trebuie să fie de 115 cm (dimensiunile pot varia în funcție de regulile fiecărei companii aeriene).

MOLDPRES a contactat reprezentanții mai multor companii aeriene pentru a afla care sunt regulile pentru pasagerii care doresc să călătorească însoțiți de animale. Aceștia ne-au comunicat că fiecare călător ar trebui să ia legătura cu reprezentanții companiei care operează zborul pentru a preciza dacă este permis zborul cu animale de companie și care sunt regulile de transportare a acestora. Mulți operatori acceptă la bord doar câini și pisici, și doar cu respectarea strictă a condițiilor impuse de companie și de legislație. În plus, pasagerii ar trebui să se informeze și despre regulile privind călătoria cu animale în țara de destinație.

Lista de documente necesare pentru transportarea animalelor de companie poate fi solicitată de la reprezentanții postului sanitar-veterinar de control, situat pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău sau la numărul de telefon +373 22 52 54 89, care funcționează non-stop. În cazul transportării plantelor sau produselor de origine vegetală, călătorii se pot adresa la serviciul de control fitosanitar, la numărul de telefon: +373 22 52 40 10, activ 24/24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău