PAS: ”Scumpirea călătoriilor a lovit în partea cea mai vulnerabilă a societății, iar Guvernul nu a venit cu o reacție pe măsură”

  • 06 Ianuarie 2020 11:34
PAS: ”Scumpirea călătoriilor a lovit în partea cea mai vulnerabilă a societății, iar Guvernul nu a venit cu o reacție pe măsură”

Partidul Acțiune și Solidaritate solicită Guvernului să publice memorandumul semnat de transportatori prin care aceștia își asumă investițiile de modernizare a autobuzelor și microbuzelor, în schimbul majorării tarifelor la transportul interurban, cu până la 45 la sută, de la 1 ianuarie 2020.

Dacă acest document nu există, PAS cere publicarea stenogramei ședințelor și negocierilor care au avut loc între Ministerul Economiei și transportatori, anunțate printr-un comunicat al instituției pe 27 decembrie 2019.

”Scumpirea a lovit în partea cea mai vulnerabilă a societății, iar Guvernul nu a venit cu o reacție pe măsură. (…) Cetățenii au dreptul să știe cine și cum a negociat scumpirea călătoriilor și ce alte acțiuni au fost decise la aceste întâlniri secrete”, se arată într-un comunicat de presă.

Fracțiunea parlamentară PAS a făcut un demers către ministerul Economiei și Infrastructurii pentru a obține informația și va solicita prezența ministrului Anatol Usatîi în plenul Parlamentului pentru a oferi explicații în raport cu situația creată.

Amintim că Ministerul Economiei a decis să dea curs solicitării transportatorilor și a scumpit călătoriile interurbane cu 12 bani pentru un kilometru. În cazul unităților de transport moderne, creșterea prețului este de 22 de bani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău