PAS oferă detalii despre componența Guvernului Gavriliță

  • 05 Februarie 2021 08:12
PAS oferă detalii despre componența Guvernului Gavriliță

În componența Guvernului Gavriliță, care urmează să ceară sprijinul Parlamentului, se regăsesc foști miniștri din Guvernul Sandu și oameni din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Detaliile au fost oferite ieri seara în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, de către președintele interimar al PAS, Igor Grosu.

„Sunt persoane cunoscute, sunt din echipa PAS, sunt oameni pe care i-ați mai văzut. Eu zic să așteptăm un pic, chiar mai puțin decât vă imaginați și o să aflați din prima sursă, de la doamna Gavriliță, care este garnitura”, a menționat Grosu.

Liderul PAS susține că joi, 11 februarie, ar urma să se desfășoare ședința Parlamentului la care va fi examinată și supusă votului noua echipă guvernamentală în frunte cu Gavriliță.  

„Doamna Gavriliță prezintă luni programul și garnitura guvernamentală, depune actele în Parlament. Procedural urmează să fie convocată ședința Biroului Permanent. Eu presupun că aceasta o să fie miercuri, ca joi când expiră cele 15 zile să se consume prima încercare. Așa ar derula lucrurile săptămâna viitoare”, a explicat deputatul.

Acesta a mai declarat că fracțiunea PAS s-a răzgândit și va participa la această ședință a Parlamentului, pentru a o susține pe Natalia Gavriliță, mai ales având în vedere că deputații PSRM deseori adoptă un comportament „necavaleresc”.  

„O să mergem să ne susținem colega. În situația în care socialiștii vor intra în sală și ca această prezentare să nu se transforme într-o banală luptă politică, noi vom trebui să fim prezenți, să ne apărăm colega și chiar a riposta, dacă va fi nevoie”, a conchis Grosu.

Amintim că Natalia Gavriliță a fost desemnată de președintele Maia Sandu candidat la funcția de premier, după ce Ion Chicu a demisionat din această funcție la sfârșitul lunii decembrie 2020. Imediat după desemnare PAS a anunțat că nu va vota pentru Guvernul Gavriliță cu scopul de a declanșa cât mai repede alegeri parlamentare anticipate. Ulterior, Platforma DA și PSRM, la fel, au anunțat că nu vor vota pentru acest guvern.

Sursa: TVR MOLODOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău