PAS a sesizat organele de drept referitor la posibile acțiuni de corupere a alegătorilor din partea democraților. Reacția PD

  • 14 Decembrie 2018 11:38
PAS a sesizat organele de drept referitor la posibile acțiuni de corupere a alegătorilor din partea democraților. Reacția PD

Partidul Acțiune și Solidaritate a sesizat Procuratura Anticorupție și Inspectoratul General de Poliție referitor la posibile acțiuni de corupere a alegătorilor din partea membrilor Partidului Democrat.

Formațiunea face trimitere la publicarea pe pagina de Facebook a filialei PD din sectorul Botanica al capitalei a unui anunț și a mai multor fotografii cu pungi cu produse alimentare, din care se înțelege, potrivit PAS,  că ar PD ar face ”pomeni electorale”.

”Anunțul era însoțit de 4 poze în care apar mai multe produse alimentare, dar și persoane care fie au oferit, fie au recepționat respectivele produse alimentare”, se precizează într-un comunicat al PAS.

Formațiunea le cere organelor de drept să investigheze implicarea în acest caz a președintelui organizației PD, deputatul Alexandr Bannicov, și a persoanelor care au comis nemijlocit infracțiunea de corupere a alegătorilor.

Solicitat de Radio Chișinău, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, a declarat că nu ar fi vorba despre pomeni electorale, ci despre pachete care le erau distribuite anterior perioadei electorale persoanelor nevoiașe de către membrii PD. Potrivit lui, postarea respectivă ar fi fost făcută din greșeală acum câteva zile. El mai spus că, dacă au fost sesizate, organele de drept urmează să se pronunțe referitor la eventuale acțiuni de corupere a alegătorilor din partea PD.

Menționăm că PD a propus, acum câteva zile, tuturor concurenților electorali, semnarea unui Cod de etică și conduită privind desfășurarea unei campanii electorale curate și în conformitate cu legea.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău