PAS a depus o sesizare la Curtea Constituțională împotriva instituirii stării de urgență

  • 09 Aprilie 2021 15:52
PAS a depus o sesizare la Curtea Constituțională împotriva instituirii stării de urgență

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care contestă instituirea stării de urgență în Republica Moldova, a anunțat deputatul Sergiu Litvinenco.

El susține că au fost încălcate mai multe prevederi constituționale și legale deoarece guvernul în exercițiu nu avea dreptul să propună starea de urgență, iar proiectul hotărârii Parlamentului a fost propus de un grup de deputați, deși, potrivit legii, măsura respectivă putea fi propusă doar de Guvern sau de președintele țării.

Acum două zile și deputatul Octavian Țîcu a atacat la Curtea Constituțională decizia Parlamentului privind instituirea stării de urgență.

Amintim că Parlamentul a declarat stare de urgență până la 30 mai, decizie criticată de opoziție, care o consideră politică. Mai mulți experți au comentat că hotărârea votată de deputații PSRM și ai Partidului Șor are drept scop amânarea alegerilor anticipate, deoarece Parlamentul nu poate fi dizolvat în perioada stării de urgență. Anterior și președinta Maia Sandu a admis că ar putea sesiza Curtea Constituțională în privința încălcărilor la declararea stării de urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău