Partidul Șor solicită convocarea de urgență a Parlamentului în ședință specială

  • 13 Aprilie 2022 10:09
Partidul Șor solicită convocarea de urgență a Parlamentului în ședință specială

Deputații din fracțiunea Partidului Șor solicită convocarea de urgență a Parlamentului într-o ședință extraordinară pentru a dezbate „scumpirile, creșterea sărăciei”, dar și pentru a discuta măsurile pentru atenuarea situației. Potrivit lor, la această ședință ar urma să se prezinte premierul, miniștrii și conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, deputatul Denis Ulanov a declarat că un șir de state au întreprins măsuri pentru a-și sprijini populația în contextul valurilor de scumpiri, nu și Republica Moldova. Autoritățile nu au venit cu politici economice pentru a atenua efectele creșterii prețurilor. Deputatul a mai spus că fracțiunea PPȘor a venit cu mai multe inițiative de susținere, însă majoritatea parlamentară nu a acceptat nici să le includă pe ordinea de zi pentru examinare.

Astăzi Biroul permanent al Parlamentului urmează să se întrunească pentru a aproba ordinea de zi a ședinței de joi. Denis Ulanov spune că s-a adresat președintelui legislativului, Igor Grosu, să facă uz de drepturile sale și să convoace ședința specială a plenului legislativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău