Partidul Șor: Imunitatea lui Ilan Șor a fost ridicată la cererea lui Dodon

  • 16 August 2019 08:14
Partidul Șor: Imunitatea lui Ilan Șor a fost ridicată la cererea lui Dodon

Retragerea imunității parlamentare a liderului Partidului Politic Șor, Ilan Șor, este o răzbunare personală a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Joi, 15 august, de la tribuna Parlamentului, deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, a declarat că șeful statului se teme de faptul că Ilan Șor ar putea spune câți bani i-a dat pentru întreținerea PSRM, dar și alte cadouri, transmite IPN.

Denis Ulanov a acuzat actuala guvernare de lașitate și a reiterat îndemnul din partea fracțiunii Partidului Șor ca să fie modificată Constituția, astfel încât să fie anulată imunitatea parlamentară pentru toți deputații. Potrivit deputatului, Igor Dodon ar vrea să distrugă un rival politic personal.

Deputatul a mai menționat că Partidul Șor nu este împotriva retragerii imunității, dar se pronunță împotriva selectivității acestui proces. Parlamentarul l-a întrebat pe procurorul general interimar, Dumitru Robu, care se afla în Parlament, de ce nu examinează dosarul creditelor neperformante acordate soțului președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și de ce nu cere retragerea imunității lui Igor Dodon, care a declarat deschis că primea un milion de dolari anual pentru proiectele sale politice.

Denis Ulanov a calificat procedura de retragere a imunității lui Ilan Șor drept un „show politic ieftin”, menit să distragă atenția cetățenilor de la problemele reale cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău