Partidul Politic Partidul Nostru s-a întrunit în al V-lea congres

  • 20 Martie 2017 09:32
Partidul Politic Partidul Nostru s-a întrunit în al V-lea congres

Persecutarea brutală a membrilor Partidului Politic Partidul Nostru demonstrează că partidul este o formațiune politică „de care regimul se teme cel mai mult”.

PPPN condamnă atacurile regimului de la guvernare asupra liderului formațiunii, Renato Usatîi, a activiștilor și aleșilor locali din toată țara și cere atât eliberarea din arest a activiștilor săi, cât și stoparea persecuției primarilor și consilierilor partidului. Tezele se conțin în rezoluția aprobată la cel de-al V-lea congres extraordinar al formațiunii, transmite IPN.

„Congresul a constatat faptul că nivelul de acaparare al statului a crescut mult în ultimii ani. Moldova se află sub controlul deplin al grupului oligarhic, adică al Partidului Democrat, condus de președintele său, care și-a distrus toți oponenții ca să obțină controlul asupra țării. Toate structurile de la guvernare acționează în interesul acestui grup, în detrimentul societății. Cu o astfel de guvernare, Moldova nu are viitor”, se menționează în rezoluție.

PPPN insistă să fie depolitizate instituțiile de stat, iar controlul asupra Procuraturii Generale, Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Coordonator al Audiovizualului și Curții de Conturi să fie deținut de opoziției. „Cerem alegeri parlamentare anticipate, în deplină conformitate cu normele și standardele internaționale care țin de libera și democratica exprimare a voinței poporului”, se mai spune în rezoluție.

Președintele partidului, Renato Usatîi, care nu a putut fi prezent la Congres, a luat legătura video directă cu cei adunați. În discursul său, Usatîi a menționat că astăzi formațiunea este una dintre cele mai temute de către regimul de guvernare. „Partidul Politic Partidul Nostru este un partid pro-moldovenesc ce apreciază idealurile unui stat independent. „Partidul Nostru” consideră că obiectul primordial al întregii societăți este constituirea unui stat moldovenesc viabil, care va asigura dezvoltarea societății. Acest lucru presupune constituirea unei republici noi, în baza unei noi Constituții”, a declarat Usatîi, citat într-un comunicat de presă al PPPN.

În cadrul congresului s-a decis și desemnarea în funcție a doi vicepreședinți noi ai partidului. Este vorba despre consilierul municipal din Bălți, Elena Grițco, și fostul candidat al partidului la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău