Partidul lui Putin a semnat un „acord de cooperare” cu separatiștii italieni din „Liga Nordului”

  • 07 Martie 2017 10:57
Partidul lui Putin a semnat un „acord de cooperare” cu separatiștii italieni din „Liga Nordului”

Partidul populist de dreapta „Liga Nordului” din Italia a semnat cu partidul de guvernământ din Rusia, „Rusia Unită”,  un ”acord de colaborare” pentru a ”promova cooperarea economică și culturală”, anunta Sputnik, site de propaganda din Rusia.

„Acordul privind cooperarea dintre partidul italian Liga Nordului și Rusia Unită va contribui la cooperarea economică și culturală și consolidarea dialogului privind securitatea și migrația”, – citează Sputnik cuvintele lui Serghei Jelezniak, adjunct secretarului general al „Rusia Unită”, scrie paginaderusia.ro.

Din partea italiana acordul a fost semnat de secretarul federal al Ligii Nordului, Matteo Salvini, care a sosit cu acest scop la Moscova.

Jelezniak a declarat pentru site-ul propagandistic ca „Rusia Unită” este gata să semneze un acord de cooperare și cu partidul ”Cinci Stele”.

„Suntem gata să semnam un acord cu toate partidele italiene. Cunoastem partidul „Cinci Stele” și avem un dialog activ cu reprezentanții săi, dar semnarea unui acord de cooperare între noi va fi posibil numai după ce partidul va fi pregătit pentru asta. Noi suntem pregătiți”- a spus el.

Reamintim, partidul ”Liga Nordului” pledeaza în favoarea acordării independentei provinciilor Piemont, Veneto și Lombardia din nordul Italiei și crearea unui nou stat cu capitala la Milano.

În legislatura actuală a camerei inferioare a Parlamentului din Italia, Liga Nordului are 19 de locuri din 630.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:7,2 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău