Partidul Liberal vrea să informeze comunitatea internațională despre "averea nedeclarată a lui Vlad Plahotniuc"

  • 18 Martie 2019 16:38
Partidul Liberal vrea să informeze comunitatea internațională despre

Partidul Liberal (PL) intenționează să aducă la cunoștința instituțiilor internaționale (Consiliul European, Serviciul European de Acțiune Externă, Departamentul de Stat al SUA, Procuratura Generală a României, a Ciprului, a Elveției, a Bulgariei, OSCE), precum și ambasadelor SUA și țărilor UE în Republica Moldova un pachet de documente ce țin de "averea nedeclarată a lui Vlad Plahotniuc".

Potrivit agenției INFOTAG, anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele PL, Dorin Chirtoacă, care a menționat că "este nevoit să se adreseze instituțiilor internaționale, deoarece toate structurile de stat din Moldova sunt subordonate lui Plahotniuc".

Potrivit lui, documentele prezentate "conțin dovezi privind averi în valoare de sute de milioane de euro, care nu sunt indicate în declarațiile lui Plahotniuc: vile în Europa de Vest și de Est, bunuri imobiliare la Chișinău - clădirea GBC, palatul de la Telecentru și altele".

"Vrem să ne asigurăm ca această problemă să fie abordată la cel mai înalt nivel în UE și SUA. Persoanele precum Plahotniuc trebuie să facă obiectul unor sancțiuni personale. Dacă Uniunea Europeană și SUA vor dori, atunci Plahotniuc va fi arestat în decurs de o lună, deoarece toate încălcările sunt evidente", susține liberalul.

El a menționat că "niciodată nu a avut și nu are nimic în comun cu Plahotniuc".

"Nu avem ce vorbi cu acest om. Pe când eram primar al capitalei, el a încercat să privatizeze "Apă-Canal", să obțină înstrăinarea mai multor terenuri, dar, după ce a primit refuz din partea mea, a recurs la alte practici - provocări, presiuni, interceptare și supraveghere. De aproape doi ani dosarele penale împotriva mea sunt tergiversate, însă nu sunt aduse niciun fel de dovezi. Nu are de ce să-mi pară rău, iar procesul penal este o ficțiune, la fel ca și sistemul judiciar. Toate acestea se fac cu un singur scop - de a crea treptat imaginea unui "Chirtoacă corupt". Plahotniuc acționează în tradiția lui Ceaușescu", a spus liberalul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15
Cer fragmentat
Umiditate:77 %
Vint:6,2 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
21
Mon
18

Curs oficial BNM 08 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5304 -0.0256
USD 17.3188 0.0041
RON 4.0356 -0.0073
UAH 0.6434 0.0033
RUB 0.2408 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău