Partidul Liberal vrea să informeze comunitatea internațională despre "averea nedeclarată a lui Vlad Plahotniuc"

  • 18 Martie 16:38
Partidul Liberal vrea să informeze comunitatea internațională despre

Partidul Liberal (PL) intenţionează să aducă la cunoştinţa instituţiilor internaţionale (Consiliul European, Serviciul European de Acţiune Externă, Departamentul de Stat al SUA, Procuratura Generală a României, a Ciprului, a Elveţiei, a Bulgariei, OSCE), precum şi ambasadelor SUA şi ţărilor UE în Republica Moldova un pachet de documente ce ţin de "averea nedeclarată a lui Vlad Plahotniuc".

Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, care a menţionat că "este nevoit să se adreseze instituţiilor internaţionale, deoarece toate structurile de stat din Moldova sunt subordonate lui Plahotniuc".

Potrivit lui, documentele prezentate "conţin dovezi privind averi în valoare de sute de milioane de euro, care nu sunt indicate în declaraţiile lui Plahotniuc: vile în Europa de Vest şi de Est, bunuri imobiliare la Chişinău - clădirea GBC, palatul de la Telecentru şi altele".

"Vrem să ne asigurăm ca această problemă să fie abordată la cel mai înalt nivel în UE şi SUA. Persoanele precum Plahotniuc trebuie să facă obiectul unor sancţiuni personale. Dacă Uniunea Europeană şi SUA vor dori, atunci Plahotniuc va fi arestat în decurs de o lună, deoarece toate încălcările sunt evidente", susţine liberalul.

El a menţionat că "niciodată nu a avut şi nu are nimic în comun cu Plahotniuc".

"Nu avem ce vorbi cu acest om. Pe când eram primar al capitalei, el a încercat să privatizeze "Apă-Canal", să obţină înstrăinarea mai multor terenuri, dar, după ce a primit refuz din partea mea, a recurs la alte practici - provocări, presiuni, interceptare şi supraveghere. De aproape doi ani dosarele penale împotriva mea sunt tergiversate, însă nu sunt aduse niciun fel de dovezi. Nu are de ce să-mi pară rău, iar procesul penal este o ficţiune, la fel ca şi sistemul judiciar. Toate acestea se fac cu un singur scop - de a crea treptat imaginea unui "Chirtoacă corupt". Plahotniuc acţionează în tradiţia lui Ceauşescu", a spus liberalul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
6,82 °C
cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1 m/s
Mon
14 °C
Tue
15 °C
Wed
15 °C
Thu
15 °C
Fri
13 °C

Curs oficial BNM 23 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4600 -0.0600
USD 17.6228 -0.0168
RON 4.1020 -0.0146
UAH 0.7218 0.0040
RUB 0.2762 0.0011
Arhivă Radio Chișinău