Partidul Liberal cere ca primarul localității Ghelăuza din Strășeni să fie eliberată din arest preventiv

  • 20 Martie 2018 14:43
0%
00:00:00
00:00:00

Partidul Liberal cere ca primarul localității Ghelăuza din Strășeni să fie eliberată din arest preventiv și să fie cercetată în libertate. Solicitarea vine după ce luni, 19 martie, în spațiul public au apărut fotografii și informații că aceasta ar fi leșinat în timpul unei ședințe de judecată, fiind cercetată penal într-un dosar de trucare a licitațiilor. Liberalii au atras atenția astăzi într-o conferință de presă că și alți primari ar fi fost supuși unor astfel de acțiuni pe care le califică drept abuzive. 

Marți, 20 martie, reprezentanții Partidului Liberal, au cerut într-o conferință de presă, ca primaul din Ghelăuza să fie cercetată în libertate întrucât infracțiunea de care este învinuită nu este una gravă. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că ar putea fi și interese politice la mijloc.

Primarul liberal al satului Ghelăuza, Nicoleta Mălai a fost reținut într-un dosar de trucare a licitațiilor la sfârșitul lunii noiembrie. Inițial aceasta a fost plasată în arest la domiciliu, ulterior fiind transferată în izolator, pentru că nu s-ar prezentat la procurori pentru audieri. Astfel funcționara a încălcat regimul de arest la domiciliu, scrie presa de la Chișinău.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al unui alt partid de opoziție, PLDM, a anunțat ieri că primarul liberal ar fi fost transferată din arest la domiciliu în izolator, pentru că ar fi refuzat să scrie o cerere de aderare la Partidul Democrat, informație respinsă de Partidul Democarat.

Anterior, ambasadorii Uniunii Europene și a Statelor Unite la Chișinău s-au arătat îngrijorați de presiunile la care spun că sunt supuși primarii din mai multe localități din Republica Moldova.

În urma alegerilor locale din iunie 2015, candidații Partidului Democrat au obținut victoria în 287 de localități. Între timp, numărul primarilor democrați, conform site-ului formațiunii, a ajuns la peste 400, PD reușind să atragă peste 100 de primari independenți sau de la alte partide, în special de la Partidul Liberal Democrat. 

Astfel democrații dețin aproximatv acum 60% din totalul de primării.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău