Partidul ex-premierului Chicu a depus actele la CEC pentru a se înscrie în cursa electorală

  • 28 Mai 2021 12:17
Partidul ex-premierului Chicu a depus actele la CEC pentru a se înscrie în cursa electorală

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de fostul premier Ion Chicu, a depus actele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite IPN.

Ion Chicu a declarat pentru presă că se simte onorat de echipa sa, care își asumă o responsabilitate față de cetățeni și față de țară. Potrivit lui, în ea se regăsesc mulți intelectuali, profesioniști, care au demonstrat că țin la țară și știu cum să facă lucruri. Aceștia sunt din mai multe domenii – medici, pedagogi, economiști, ingineri etc. care, în opinia sa, cu siguranță pot contribui la schimbarea lucrurilor spre bine.

Liderul PDCM a menționat că au fost respectate și criteriile gender, pe listele candidaților regăsindu-se 54 de femei și 47 de bărbați, fiind reprezentate toate regiunile țării.

 
Fostul premier a mai spus că se așteaptă la o campanie corectă și la alegeri democratice, iar fiecare concurent să poată transmite mesaje, propuneri, astfel ca cetățenii care vor veni la urne să facă o alegere asumată și responsabilă. Cetățenii trebuie să aibă posibilitatea să aleagă rațional și nu în baza promisiunilor populiste.

Până acum, CEC a înregistrat în cursa electorală șase formațiuni politice și două blocuri electorale. Este vorba despre: Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic Șor, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда” și Partidul Democrat. În proces de examinare la CEC se află actele depuse de către Partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Unității Naționale și Partidul Politic „Democrația Acasă”.

Desemnarea pretendenților la funcția de deputat are loc până pe 11 iunie, cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău