Partidul Democrat anunță că va susține eforturile președintelui ales, Maia Sandu, în contracararea destabilizării situației în țară

  • 03 Decembrie 2020 09:28
Partidul Democrat anunță că va susține eforturile președintelui ales, Maia Sandu, în contracararea destabilizării situației în țară

Partidul Democrat anunță că va susține eforturile președintelui ales în contracararea destabilizării situației în țară, potrivit liderului PDM, Pavel Filip.

De asemenea, PDM consideră că inițiativa socialiștilor de a scoate SIS de sub controlul președintelui ales este cel puțin una copilărească. „Nu încercați să călcați pe greblă așa cum au făcut alții anterior, în încercarea de a se menține la putere”, s-a adresat Pavel Filip foștilor colegi de alianță din PSRM.

Într-un briefing, Pavel Filip a denunțat o alianță între Partidul Socialiștilor și Partidul Șor, care ar încerca să voteze mai multe proiecte de lege ce atentează la suveranitatea Republicii Moldova și legalizează scheme de fraudă.

De asemenea, deputații PDM anunță că nu vor susține în Parlament bugetele și politica bugetar – fiscală pentru anul 2021 și califică drept bătaie de joc graba cu care se încearcă aprobarea acestor documente. „Nu vom accepta majorarea TVA în agricultură, o lovitură pentru fermieri și consumatori, scheme de miliarde cu țigări”, a spus Pavel Filip.

Într-o altă ordine de idei, democrații consideră că cele trei proiecte legate de statutul limbii ruse sunt doar o fumigenă disperată pin care guvernarea încearcă să distragă atenția de la situația medicală gravă și de la economia precară. PDM solicită PSRM să renunțe la aceste proiecte și nu le va susține.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău