Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, ar putea părăsi blocul conservator european

  • 22 Noiembrie 2019 15:31
Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, ar putea părăsi blocul conservator european

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, ar putea părăsi blocul conservator european, a declarat astăzi premierul Viktor Orbán.

În luna martie, Partidul Popular European (PPE) a suspendat partidul Fidesz din cadrul grupului, îngrijorat fiind de politica populistă împotriva imigrației a premierului Orbán și de faptul că, sub guvernarea acestui partid, statul de drept, libertatea presei și drepturile minorităților au de suferit.

Partidul Fidesz nu a fost invitat la reuniunea PPE din această săptămână, programată în Croația. PPE a anunțat că va trimite în Ungaria un grup de experți care să examineze situația din țară și va decide ulterior dacă Fidesz își mai poate păstra calitatea de membru. Este vorba despre un proces care, potrivit noului președinte al PPE, Donald Tusk, ar putea fi finalizat spre sfârșitul lunii ianuarie.

Într-un discurs rostit la Zagreb, Tusk nu l-a menționat pe Orbán, dar a spus că grupul conservator de centru este hotărât să se opună unui populism care manipulează și știrilor false, informează REUTERS.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău