Partidele de dreapta lucrează la un nou acord privind alegerile prezidențiale

  • 04 Martie 2020 12:09
Partidele de dreapta lucrează la un nou acord privind alegerile prezidențiale

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma DA, Mișcarea "Unirea" și PLDM lucrează la un acord similar Pactului de neagresiune (care nu a găsit sprijin general) pentru acțiunile din timpul alegerilor prezidențiale.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a anunțat președintele facțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, la o emisiune de televiziune, menționând că "toate cele patru formațiuni și-au delegat reprezentanți în grupul de lucru, care lucrează la document".

Grosu consideră că partidele de dreapta au nevoie de un astfel de acord, "în primul rând, pentru a minimiza posibilitatea confruntării în timpul campaniei electorale și, în al doilea rând, pentru a asigura o participare maximă la vot".

"Existența incertitudinilor pe segmentul de dreapta este păgubitoare nu atât partidelor, cât alegătorilor, care devin tot mai puțin motivați. Acesta este mesajul pe care îl primim în cadrul vizitelor în raioane. Oamenii insistă să se pună capăt certurilor", a spus Grosu.

El nu a putut spune cum se va numi documentul, menționând că "colegii au insistat ca acesta să nu fie un "pact" pentru a evita conotațiile istorice negative".

Grosu a respins posibilitatea că documentul va fi o declarație de susținere pentru Andrei Năstase, care și-a înaintat deja candidatura la alegerile prezidențiale din partea Platformei DA, căci aceasta a fost o "decizie unilaterală".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău